Thursday, October 29, 2009

warkah dari cik afeera.......

assalamualaikum w.b.t.......

kawan2 ape khabar??cik afeera harap rakan sekalian sehat gembira di samping yang tersayang....

ok mule2 cik afeera nk mnta maaf sebab dh lame x update blog ni.....cerita open house cik afeera pon tadek kan.....kalaw kawan2 nk taw.....cik afeera sgt gembira time tu.....sbb orang y cik afeera rindu dtg ke majlis kami~ thanx awak..........terima kasih sbb sudi dtg dr jauh.....

lepas open house tu,cik afeera bizi dengan majlis sambutan deepa raya kat skolah.....macam biase lar....kalo ader xtvt cani,kompem cik afeera dpt bahagian persembahan....sangat seronok walaopon pada mulenyer cik afeera rase mcm nk quit....hehe...cube korang bayangkan.....ader 8 org ckgu y kene incharge bahagian persembahan ni....tp sume ckgu2 tu pergi jage exam PMR!!tggl cik afeera sorg jer ckgu melayu y incharge bhgian ni....nk nanges rasenyer.....tp alhamdulillah.....berkat ketekunan pelajar y baek hati dan spoting,sumenyer berjalan lancar......thanx 4IS....saye sayang kamu semua.......

alhamdulillah program tu berjalan dengan jayanya.....pengetua pon puji persembahan.....hehe...xsangka cik afeera ader bakat melatih pelajar ^_^ melatih jer lar....kalo nk suh cik afeera wat,xtaw lar jadi ker x....hahaha.....

gambar2 sepanjang 2 majlis tersebut (open house n deeparaya) cik afeera xdpt nk upload kat cni.....eceli cik afeera x snap gambar pon sepanjang majlis tu....konon-konon nyer cik afeera sgt bizi....hehe....pape pon,sjak akhir2 ni cik afeera agak sronok sehingga la sampai satu ujong mggu ni........


errrrr kesah ujong mggu ni nanti lar cik afeera sambung...bleh x??cik afeera nk siap kn keje lar......errrr before that,cik afeera nk bagi taw kat kawan2 sume....skrg ni cik afeera dh x mengajar Bahasa Melayu mcm dl.....cik afeera diminta utk mengajar ADD MATH n MATH form 5.....eceli add math utk form 4 n 5.....so,stat jadual baru ni,cik afeera mmg sangat2 kebizian.....tetiap hari pon balik kul 5 petang....mcm keje opis lak....huhu.....k gtg....keje cik afeera tgh beratur tggu turn nk disiapkan (^_^) sehingga jumpe lagi.....miss u guys (",)

Thursday, October 1, 2009

selamat hari raya~!!

assalamualaikum w.b.t....
selamat hari raya aidilfitri di ucapkan kepada semua warga pembaca kesah kehidupan cik afeera.....maaf lama tak update dan agak terkebelakang sedikit cik afeera mengucapkan selamat hari raya....di harap rakan-rakan sekalian alam dapat memaafkan segala kekhilafan yang cik afeera secara sengaja atau tidak sengaja melakukannya......

maafkan patik kawan2~ ^_^

Thursday, September 10, 2009

pantas kah anda??

sebelum masuk kelas jam 1.10 jap lagi,feera nak update cket la.....

tengah jenjalan kat blog inche paatz tadi, nampak lak ader sesuatu untuk menguji tahap kecekapan kite menaip....da lama feera berenti menaip (walaupun baru semalam update blog)...so,feera pon cube menguji tahap kecekapan dalam menaip......

ni lar keputusannya.....

Kamu mencapai 218 markah, jadi kamu berada di posisi 876 dari 7415 dalam senarai kedudukan

Kamu menaip 272 aksara seminit
you mendapat 42 perkataan betul dan
kamu mendapat 0 perkataan salah

42 perkataan

Speed test


ok.....kawan2 cube lar menaip :) nanti feera nak uji kecekapan diri sendiri lagi....ok feera wat entri ni dalam masa dua minit....bye...assalamualaikum :)

Wednesday, September 9, 2009

keluh kesah cik afeera ~version 2~

masa balik dari sekolah petang semalam, feera ingat malas nak sambung dah cerita semalam tu. tapi pagi tadi bila tengok ada seseorang tu cakap rasa nak marah sebab cerita separuh jalan,terus feera sambung.maklum lah tak baik wat orang marah di bulan ramadhan ni kan.....

korang taw tak....punye la lame feera tunggu baju tu sampai,last-last adik feera ambk baju yang dah sedia ade kat booth tu....ampes tol!!wat penat jerk tunggu lame2......

tapi feera tak kesah.sebab kalau x kerana baju tu,mgkn seseorang tu tak sempat nak bekenalan ngan feera.hahaha.**sewel kjap**

eceli baju yang kitorang tunggu tu,mat bomba gak kot yang bawak (feera xperasan pon bile mamat tu ader kat booth tu sebenarnya) sebab time baju tu ader,baru feera perasan mamat tu ada kat sebelah umi.

biase lar kalau orang tenung kite, of course lar kite perasan kan~ bile feera pandang umi,feera nampak mamat tu dok tenung feera macam baru tengok manusia bertudung berbaju kurung jerk~ ish menakotkan lah~

then,feera dengar mamat tu sembang ngan umi

"mkck,name dier saper?"
"tanyer lar dier sendiri"
"umor dier braper mkck?"
"awk lahir tahun braper?"(my mom men tarik2 tali lak ngan mamat ni..hahaha)
"tahun 85"
"oo...dier muda setaon dari awak"
"ooo...mkck ader no tepon dier kan?saye nak bleh?"
"haaaa tu awk kene tanyer dier sendiri...mkck xmasok campor~" (sporting gak umi ni)

dier pon dtg kat feera..then,sembang2 mntk no tepon~ huuuu...sangat berani itu budak~ depan umi tu dier mntk no tepon...siap merayu2...tiba-tiba~

"bagi jer lar....dier tgh mencari tu" <-- ni ayat kawan dier suh feera bg no kat bdk tu
"erk!!nak wat per....sy bkn knal awk pon....lgpon nnti umi sy marah"
"berani awk yer minta no dier depan makcik?"
"sebab sy nk kenal ngan dier mkck..sy btl2 nk kawn ngan dier...nk knal ngan dier....bkn nak maen-maen...sy harap mkck xmarah"
"hadoih~ jom lar umi..kite balik...da masok zohor da ni" (umi ni pon 1...lagi nk lepak lelame kat kedai tu~)

petang tu......kat umah.....

"ngah...tepon~"
"saper?"
"mane taw....no x dikenali~"
............................................

"halluuuuu...assalamualaikum~"
"wa'alaikumsalam...wat per?"
"errr dok lepak ngan my sis....saper ni??"
"xkan xkenal suare kot?"
"gi-le~ aku bkn mesin cam suare~"
"hahaha....ni org y feera penah sayang 1 ketika dl"
"erk!!awak???serious ker ni awk??"
"yer lar...saye lar tu.....feera sehat??"
"alhamdulillah....tetibe jer muncul...naper?"
"da lame carik no feera...ni br jmpe...sblom ni enpon ilang....n no feera pon hilang skali ngan enpon tu lar"
"oooooo...so?"
"so.....saje lar tepon...rindu~ ni br jer jmpe no feera ni....seb baek feera gune no ni lagi"
"i won't change my number..."
"ok...."
"k lar....gtg....nk tlg umi masak"

huh!!dier ni salu dtg carik feera time ader orang nak kenalan ngan feera...naper yer??agak2 dier ader pasang cctv kat dalam badan feera ke ek??errrr 2,3 arini dier asek ckp psl perasaan....mcm nk sambung balik ikatan y terputus hampir 4 taon tu~ cemane ni.......sayang tu ader lar cket.....tapi feera macam da serik nak kenal ngan lelaki....ataw feera patot beri peluang kat orang yang baru nak kenal ngan feera???erm~

Tuesday, September 8, 2009

keluh kesah cik afeera ~version 1~

It's the perfect day to start in a new direction -- it can be anything from a new romance to an eruption at work that leads to a new career path. You feel confident enough to pull off almost anything


tu horoscope feera utk ari ahad yang lepas...saper leh gtaw maksud horoscope tu??maaf lar feera mmg xpandai ckp omputeh ni....huhu

hehehe....minggu lepas feera dalam dilema wanita kan~ masalah minda y bercelaru.......ok feera da wat keputusan....feera mmg xkan reveal aper2 kat sesape pon.....ahaks....biar keadaan menentukan segalanya......thanx pada kengkawan yang bg idea2 tu :)

semalam ari isnin......sblom tu ari ahad.....sblom ahad ari sabtu....sume org taw hari2 dalam seminggu...tp xsume org taw aper y berlaku dalam ketiga-tiga hari cuti feera tu.....

pagi sabtu tu feera pergi soping kat bandar TEMERLOH ngan femili tersayang....hahaha....bandar lar sgt~ parents feera balik umah kul 3,tp feera dengan gadis2 yang laen ni balik umah kul 7....(saje jer balik lmbt sbb smpy umah mknn kompem da siap terhidang) hehehe....tadek aper sgt y terjadi sepanjang ari sabtu tu...yang pasti duet feera da smaken susut dlm akaun.....hahaha...xper lusa bertambah smule...kehkehkeh....

mlm tu ktorg cube2 bj y br dibeli.....yeheee.......sgt sronok....tp y xbestnyer,bj adk feera tu sengkat ler plak~ xpepasal kne g tukar smule....tu lar balasan org y degil~ bli mahal2...pastu xreti nk carik size....org suh pakai bj bsar,tanak...nk gak y kecik cuek tu....so,moral pd kawan feera kat luar tu...."UKURLAH BAJU DI BADAN SENDIRI" hahaha

pagi ahad...feera tgh syok diulit mimpi....tetibe......

"ngah,jom g tukar bj"
"gi-le aku tgh syok tdo ni...mls arh......kedai tu bkn sblh umah ni jer"
"sbb bkn sblh umah lar alang ajak....jom lar"
"saper lagi g?"
"kite jerk..."
"nk carik nahas r tu...aku mn leh drive...." (feera br pas operate....so,6bulan lagi br leh drive)
"yer lar...umi y drive"
"ckp biar terang"
"cemane nk terang dok dlm bilik gelap neyh~"
"hahaha....sewel~"

kat temeloh........

"dik,cari lar bj laen kot2 ader y seswai..kaler laen tanak ker?"
"ktorg nyer tema biru lar kak....mn leh kaler laen....xsame tu....."
"abes da y ni tadek dh.....ni y last...cemane ek"
"bg duet leh kak??ngeee" (wat muke sposen mntk ehsan akk tu...hahaha)
"ok lar kalo cemtu..." (fuh...jimat duet feera 90hengget....hahaha)

wurite....duet da dpt.....xper lar tggu lame 3jam pon....asalkan duet tu dpt balik :p pastu feera bawak adk feera ni g carik bj laen.....kali ni dier msti ikot ckp feera!!gile lar kalo tetiap ari kne g tukar bj dier tu....huhu....

sampai kat 1 kedai.....

"mi,cantek gak kan bj merah tu...."
"a'a...ce tanyer ader kaler biru x..."
"bro,ader kaler biru x bj neyh??"
"xtaw lar ader ke x....bj sume kat kedai lagi...on da way....tggu bleh"
"haish....tggu lagik~ braper lame"
dier sembang2 dlm tepon jap....pastu dier pon ckp...
"dlm 10minit leh kak?derang tgh pilih2 bj y nk bawak"
"wurite...10 minit xper jgn 10 jam...huhu"

sementara menuggu tu....ktorg sembang2 ngan mamat tu....ooo dier keje bomba upernyer....tu keje part time dier~

ok bj da sampai.....hahaha.....stop cni bleh??sambung len kali :">

Tuesday, September 1, 2009

delima wanita~

hari ni hari pertama dalam bulan september....
cik afeera datang ke sekolah dengan penuh semangat dan berjati diri yang tinggi....
jadi,tidak ader sebarang gangguan yang bleh ganggu semangat cik afeera pada hari ini.....
korg sume nak taw x......lepas 41 hari cik afeera di bedah,cik afeera dah angkt laptop seberat errrrr 1kg may be~ hehehe....


pagi tadi umi cik afeera bising2 marah sebab cik afeera nk bawak laptop.....tp apekan daya,cik afeera berdegil gak nak bawak sebab hari ni cik afeera nk update my blog!!da lame cik afeera x update blog ni kan....maklumlah cik afeera bercuti sebelom ni....n arini br masok opis semula ^_^ kat umah pon cik afeera xleh nk on9 sebab kalaw cik afeera on9,nnti adik cik afeera pon sebok nk on9....hahaha...jahat kan cik afeera??xper......cik afeera jd jahat sebab intenet tu cik afeera yang bayar!!hahahaha...


ok....ok....sepanjang cuti br ni,cik afeera rase sangat bosan....sebab xleh dtg sekolah jmpe students n xleh nk on9......rindu gi-le kat students cik afeera!!derang pon rindu kan cik afeera.....heheheh.....



errrr mase cuti tu gak cik afeera kecik ati ngan seseorang....he's not my bF k!!tp cik afeera kecik ati ngan kate2 y dier tulis utk cik afeera!!cik afeera rase sgt rendah diri ngan ayt y di lontarkan tu!!n cik afeera wat kptsn,cik afeera tanak kontek dier langsung!!selagi ati cik afeera ni x besar...hahaha.....tetibe xsampai 4 ari,dier da msg tanye kabar......errrrr memule cik afeera tanak reply,tp bile pk2 balik,dier bukan taw pon cik afeera bengang gi-le ngan dier tu....so,cik afeera pon reply lar.....ala2 nak tanak gituw~ (ngade...hahaha)



n now ktorg da ok ^_^ tp cik afeera kene kurangkan msg ngan dier....sbb dier da ader awex T_T kecewanya saye~ sobsobsob.....



n at dat time,ader seseorang rakan cik afeera msg.....salu bertanya kabar n cerita kesah2 y berlaku sepanjang hari ^_^ he's so cuteeeee~ hahahaha....gi-la cik afeera da hampir terjatoh :p b4 dis,seseorang ni tadek pon nk tanye kabar kat cik afeera ni.....kalaw cik afeera msg pon,dier jarang reply.....but lpas cik afeera di bedah tu,dier salu msg tanyer kabar ^_^ kawan cik afeera ckp "
absence make da feel grounds fonder~" benarkah??ntah lar~


n mase cuti smggu br ni pon ader gak dier antar msg.....y agak memeranjatkan,stiap kali msg dier masok,msti time cik afeera tgh brangan psl dier~ hahaha....asal cik afeera brangan jer,msg dier masok.....asl msg dier masok jer,time cik afeera tgh berangan :p aper maknenyer yer??? :D



kawan cik afeera ckp lagi.....nnti g keje,wat lar deklarasi kat dier~ hahaha....ntah lar...cik afeera takowt~ takowt kehilangan lagi~ nk wat deklarasi ke tanak ek.....korg bg idea leh x??



A. ignore perasaan y br nk berputik ni

B. wat deklarasi supaya dier taw prasaan cik afeera


korg2 leh tlg cik afeera berfikir x??cik afeera dlm dilema ni........ (T_T)

Thursday, July 16, 2009

orang kate operasi itu menyakitkan~

orang kate operation itu menyakitkan~
btol ker??ntah lar........
aku xpnah kene operate lagi :D
harap2 kalo aku d operate nnti,aku xtrase kesakitannyer :)

Ya Allah Ya Tuhanku....
bantu lah hambamu ini
dalam menghadapi hari2 mendatang

Ya Allah Ya Tuhanku....
tabahkan lar hati ku ini
smoge berjaya mengharungi dugaan dan cabaran

Ya Allah Ya Tuhanku....
sesungguhnya hanya kau
yang mampu
mengubah segalanya

Ya Allah Ya Tuhanku....
hanya kau
yang mampu mengubah segalanya~
Kun Fa Ya Kun~


doakan smoge pembedahan ini berjaya yer kawan2 :)

kalao aku ader utang kat korang,
jaz let me know k....
n kalo korg ader utang ngan aku,
jgn lupe bayar yer....
hahahahaha....jaz kidding ;)
aku nk mntk ampon dan maap kat korg sume
maaf saya sahabat~ :)

Monday, June 15, 2009

da lame tak update~!!

maaf sudah lame saya tidak kemaskini blog ini.....saye baru abes cuti slama 2 minggu....sminggu sblom cuti saye tak update gak.......so,lebih kurang 3 mggu sudah.....errrr ke da sebulan??huhu...ntah lar...saya tak mempunyai sebarang mood yang menarik untuk melarikan jejari saya di atas papan kekunci komputer riba saya ini.....

sebenarnya banyak sangat mende yang saya nak luahkan.....tapi apalahdayaku....aku hanya insan biase yang hanya mampu berangan dan bercita-cita......bukan saya tidak mampu untuk berusaha....tapi pelbagai halangan yang timbul....biarkan saya selesaikan halangan-halangan ini dahulu yer kawan2...maafkan saya :)

harini hari pertama saya setelah dua minggu saya bercuti......dan hari ini jugak saya dah mengamok dan blasah pelajar saya!!(kalau pelajar tu wat report,kompem aku kene masok penjara neyh~)

selama cuti 2 minggu tu,saye tidak bercuti kemana2...hanya teman keluarga bermandi-manda di kolam air panaz~ n blanje makan2 yang besar kat restoran sri puncak....tmpt makan y agak menarik....tp harga tidak berpatutan dengan kelazatan dan kuantiti makanan!!SAYA TIDAK SYORKAN KALIAN DINNER @ LUNCH KAT RESTORAN NI......tp kalo rs nk blagak KAYA mcm aku ni walaopon sebenarnya KAYAP...sila lah anda semua ke sana....muahahaha.....

ok....lagi sekali maafkan saya (ahh...bibir ni mudah sekali menuturkan kata maaf....semudah itu juga tangan melakukan kesilapan~) saya terpaksa berhenti menulis stakat ini sahaja....ini semua gara-gara mood saya yang tidak aktif......sehingga kite jmpe lagi (tggu mood excellent xtive)....bubye~


thanx to mama fuz
sbb bg aku award tu....
aku rindu korg!
thanx gak kat kwn2
yang masih setia
menanti penulisan ku

Monday, May 11, 2009

kawan....kawen.....kawan......kawen......

Engkaulah temanku
Tempatku mengadu
Tika tawa pilu
Tetap bersamaku

Teman yang kukasihi
Akanku abadi
Hingga akhir nanti tetap bersemadi

Kupinta owh Tuhan
Moga berpanjangan
Sebuah persahabatan
Kekal berpanjangan

ok....lagu ini dari sis eleea....die kate nak bagi lagu tu kat kite sume....jadi aku pon dengan ikhlas hati tanpa rase segan silu menerimanya~!!thanx sis ;) hahaha....

eceli aku tertarik ngan lagu tu....lagu yang mengesahkan sebuah persahabatan...may be......dan aku sayang sume kawan-kawan aku.....aku sayang kawan-kawan sampai kadang-kadang secara tidak sengaja aku melupakan kepentingan keluarga...mungkin sejak kecil,kehidupan ku di kelilingi dengan sahabat dan teman~ dan jarang sekali aku dikelilingi oleh ahli keluargaku....

aku taw...keluarga ku juga menyayangi ku....tp ntah mengapa aku rasekan seperti kasih sayang sahabat melebihi kasih sayang keluarga :| maaf kalaw ader yang tidak puas hati dengan ayat-ayat aku ni...aku cume luahkan apa yang aku rasa.....

stop it...aku malas nak mengarut banyak-banyak....bosan!!semalam....seorang rakan sekelas aku merangkap rakan sebilik aku telah selamat diijabkabulkan bersama suami tersayang....alhamdulillah....tidak kusangka dikalangan kami berlapan,dia yang mendirikan rumah tangga dahulu.....hehehe....

gambar mereka akan ku muatnaik pada ari rabu nanti yer.....esok saya sangat sibuk.....ader majlis disekolah~!!

masa lepak-lepak sambil tunggu kawan-kawan yang lain sampai,ada seorang rakan ku berkata "orang yang xgedik mase sekolah dulu,sume kawen awal~"

tapi aku lagi suke ayat akak aku......"orang yang cantik kawen lambat~" kehkehkeh.....

walao aper pon....jodoh pertemuan itu semua di tangan Tuhan yang Maha Esa....kepada rakan yang telah dan akan mendirikan rumah tangga,saya ucapkan tahniah dan selamat memasuki alam yang baru....alam yang penuh onak ranjau dan duri.....yang banyak menguji kesabaran dan keterujaan kita......hadapi lah semuanya dengan penuh kesabaran dan fikiran yang matang...yang ikut kata hati...kelak kamu yang rugi..... :)


ucapan tahniah kepada cayangku
jage kesehatan k....
lahirkan baby yang comey utk kami~
lagi 1,jgn lupe upload gmbr ur big tummy~!!
hahahaha....just kidding ;)
congrates weyh l-)

Friday, May 8, 2009

revealing the truth~!!


ekekek.....pertama-tamanya saya nak minta maaf dekat kawan-kawan sekalian sebab kalian MUNGKIN telah salah sangka dengan entri saya sebelom ini. Sebetulnya entri tu tidak d tujukan kepada orang-orang lain di luar sane.....ianya cume ditujukan kepada sesuatu...dimana sesuatu itu berada di rumah saya sekarang ini :) ingt x entri yang dulu saya penah crite pasal duit gaji saya?

ok....untuk gaji bulan 4 pon da hampir habis....saya beli si dia untuk kebahagiaan dan kemudahan kami sekeluarga.....si dia tu saya tanggung dan jaga kebajikannya.....tapi dia berkahwin dengan orang lain dan orang lain yang menggunakannya....... :(

sebab itu lah saya katakan suatu hari nanti saya akan pastikan dia menjadi milik saya selamanya....dan sudah lama saya idamkan untuk hidup bersamanya.....


ada yang katakan bunyinya seperti ingin menjadi perampas!!TIDAK!!tak mungkin saya menjadi seorang perampas sekiranya si dia sepatotnya menjadi hakmilik saya :) dan saya yang memperkenalkan si dia kepada ahli keluarga saya yang lain :)

ini lar si dia yang saya maksudkan itu~ sila hayati dan beri sedikit komen yang bernas yer kawan2 :)


ekekekek....tu lar die...setiap bulan saya bayar,saya penjamin,saya yang meminta,tapi diberi nama atas nama umi saya....dan digunapakai oleh Along saya~

owhh...saya hanya diberi sebiji kancil untuk di bawa ke sekolah......tapi sekarang ni saya masih lagi dalam proses untuk mengambil lesen kereta......jadi, umi saya yang akan menghantar saya ke sekolah setiap pagi dan kadang-kadang saya ke sekolah bersama jiran saya yang baik hati :)



mungkin ramai yang tidak perasan
kewujudan sesuatu untuk kalian
seperti yang saya jerit
di kotak jerit blog anda semua.....
sesuatu tu ade di sini....
sila la ambil khas untuk kalian :)

Tuesday, May 5, 2009

Lepak itu asyik~!!



last week weol balik kg halaman.....tempat d mane aku d lahirkan :) eceli x decide pon nk balik last week.....coz my cousin nk dtg cni...nk lepak2 tpi sungai......nk mndi mande air panas~ nk tgk2 binatang d deerland.....uwh....alangkah seronoknyer planning~!!

tp last minute my cousin tepon...dier kate,dier terpakse balik kg husband (means kg aku lar tu..sbb dier kawen ngan org kg aku gak :p) sbb ader kenduri arwah.....hohoho.....so all da plans terpakse d cancel kan :( n ktorg wat last minute planning "JOM BERPIKNIK D TRENGGANU~!!"

hahaha....u know what....ptg khamis tu jugak kami bergegas ke t'ganu....area kul 5 ptg kami bertolak dr cni....n sampai sane kul 11 mlm.....singgah makan2 d RnR Gambang :)

ari jumaat tu kenduri arwah.....n ari sabtu kami decide utk berpiknik d Air Terjun Sekayu.....tp my grandmom x bg....bahaya katenyer~!!maklum lar da brape ramai org y tamatkan riwayat hidupnya d ctu.....(uwh aku sgt merindui tmpt itu...dl stiap kali kami nk berpiknik,sekayu menjadi pilihan hati....tp tidak lagi kini)

so,ktorg pon meredah hutan belukar y tidak tebal utk sampai ke tmpt pilihan kedua.....aku xsuke g cni...sbb tadek batu2 utk aku berehat dan melayan perasaan~!!hahahaha



adk2 dan spupu serta ank2 saudaraku sedang bermandi manda d tpi sungai~!!



nmpk x??langsung tidak ader batu2 utk ku temenung~!!

owh....entri ni bertarikh 5 mei sbb aku type smlm.....n aku post arini...hahaha....sowi smlm xsmpt nk post :p

Monday, May 4, 2009

kau bukan milikku lagi??!!



maaf....saye taw saye tidak sempurna utk memiliki dirimu.....
tp percayalah....sy cukup menyayangi kamu~!!
bukan utk seketika.....
tetapi utk selamanya~!!
sudah bertahun2 aku impikan utk hidup bahagia bersamamu.....
tp mungkin sudah d takdirkan.....
kau bukan milikku lagi....

walao aper pon dugaan y datang....
akan ku harungi sekuat y termampu.....
kau sudah berpunya.....
tp 1 ari nnti aku akan pastikan kau menjadi hak milikku.....
itu janjiku~!!
walao aper jua rintangan........

arini kau hadir ke dalam hidup ku......
tp esok kau pasti pergi bersama si dia.....
tersenyum manis melambai kepada ku.....
meninggalkan kelukaan di dalam hatiku......
aku benci itu~!!tp aku sayang kamu~!!
i hate u coz i love u......
walaopon aku taw x mgkn utk kamu memberi kasih sayangmu itu~!!


saya masih d cni....
menanti kasih y xpasti~!!

thanx sis~!!




hehehe...ni award kali ke braper ek cik afeera dpt....errrr x ingt lar ke brapa.....tp y pasti ni lar award y pertama cik afeera paparkan.....ahaks....y lelaen tu bukan cik afeera x menghargai pemberian uol.....tp cik afeera terlupe nk ambk~!! ^maaf atas kelemahan ku ini^

okeh....award ni datangnyer dr sis eleea.....hehehe....sy sayang kamu :* tamo sedeyh2 yer sis ;)) kene lar hepi sokmo ;) idop ni kalo tadek ujian dan dugaan.....xmeriah lar...ahaks....

cik afeera kenal ngan sis ni mase kat blog bro krueger a.k.a incik azman....dl incik azman gune blogspot....sy sangat gemar ke sane.....tp skrg dier dh berpindah rumah....sudah jauh dr pandangan mate ku :( jujur ku katekan --> "saye lebih suke kan blogspot bro krueger berbanding blog incik azman!!"

erk!!sori bro! :D hehehe...ok ok....skrg ni cik afeera sudah agak jarang utk melepak d mane2 rumah kengkawan blog y laen...bukan cik afeera lupekan kalian k.....sebenarnyer cik afeera sgt3 bizi.....d tambah pulak ngan personal probs y xpenah abes neyh~!!

ok...ok....bg meng'appreciate' kengkawan blog y cik afeera kenal.....make cik afeera tujukan frenship award ni kepada ::


1. adeq - maaf dh lame x sms kamu~ sy kekurangan vitamin R :D

2. aishii - tiada lagi duka :)

3. bro krueger - maaf atas kekasaran ku berkata2!!ahaks :p

4. fuz - rindu kamu.

5. sis eleea - sy nk bg gak award ni kat sis smule....i'm always here 4 u ;)

6. haafiz - teruskan perjuangan!!

7. incik mamat - congrates on ur weds!!sori xdpt dtg :)

8. kak wisah - rindu akak!!tggu sy d jb yer!!ahaks

9. deen - nk kawen nnti jgn lupe jmpt aku taw~!!hahaha

10. kinawa - errrr da lame kite x semesra dulu~ sjak kamu mendirikan umah tangge...may b :(

11. madir - sy nk sticker kete tu yer....hahahaha

12. menteil - da lame xlepak 'rumah' ko....nnti aku berkunjung ke sane lagi :)

13. azie - thanx sbb sudi layan kerenah aku spanjang 10 taon kite kenal :)

14. aida - rindu kamu juga!!bile lagi mau ketemu yer?? :)

15. senget - ko da abes exam blom weyh??

16. mr alip - kamu sehat??


n kepada kengkawan laen y sedang membace blog ini :) i'm proud 2 b ur fren ;)


cinta....
datang dan pergi....
tetapi persahabatan....
kekal d hati....
walau aper pon y kau lalui....
ingtlah....
sahabat kalian~!! :)

Wednesday, April 29, 2009

aper tu??!!



sakit.tu yang aku rase tika ini.
sakit hati?owh tidak.tidak ader sebab utk aku sakit ati.
senyum :)
sakit itu datang lagi.
perutku semakin besar.semakin sakit.
mengandung?!hopefully not.
aku blom kawen mn bleh ngandong, syg~
xtaw knape.sakitnye seperti d............owh xdpt ku gambarkan.

maaf.aku masih blom wat fully check up.
walaopon sudah berkali2 aku d pakse utk ke sane.
bukan takot.cume sedikit kebizian.
ahhh....x abes2 bizi~

1 ari nnti akan aku ke sane juga.
bile??nk tggu maken besar dan memudaratkan??!!
mgkn~ aku xpasti.....
doakan aku selamat wahai sahabat~
yer!!aku xkan pegi ke sane~!!
aku tanak taw aper masalahnya.
biarkan aku begini.
aku rela menanggungnya.

sakit.
sejak akhir2 ni mmg aku slalu sakit.
slalu demam.
slalu hilang selera makan.
slalu pening.
tp sume tu mgkn kesan kerja aku.

tensen.
yer!kdg2 aku agak tensen.
n some other times,aku rase benar2 b'semangat.
b'semangat nk didik ank bangsa.
supaya mereka lebih berjaya.
supaya mereka sedar pentingnya ilmu.

owh no....
aku da banyak bebel.
maaf kan aku kawan.
sehingga berjumpa lagi~


banyak mende aku nk cite
tp aku kekurangan vitamin R
setelah aku mengalami penyakit M
ader sesiapa y bleh tlg aku??!
bg aku sedikit vitaman R kamu!!
yer!!vitamin kamu!!
i need it some :)

Monday, April 27, 2009

TaMaN rUsA~!!

pada hari ahad y lalu,sy bersama 3 org rakan yang laen,telah mengadakan lawatan sambil berkumpul d taman rusa,lanchang.

pagi tu....sedang aku asyik bersantai sambil membaca "FITRAH KASIH"...talipon ku berdering nyaring....tanda perlu d angkt....

"hello....ngah wat per tu??"

"bace buku...nape?"

"dh siap blom?"

"lorh...nk g mane??kate td ader hal..."

"tu td....skrg da setle....hehe..jom....tp area2 cni jer lar....ptg ni nk balik kL plak"

"ok....tggu angah mndi jap ek"

tetibe.....

"woit!!anak dara aper ni dh kul 11 xmndi pagi lagik???"

"hahaha....sukati aku lar woi....ko dulik aper~lalalala"

"ok...ok...dh angh g mndi...jap lagi ktorg sampai...."

"ok"

klik.letak tepon...(ceit....mcm gune tepon umah lak~hahahaha)

kul 11.15......


"ktorg dh sampai"

"ok..jap nk pakai tudung!"


dalam kete.....

"nk g mane??"

"ntah..saper lagi?"

"sepul balik?"

"balik.petang ni deir balik s.a"

"ok...jom g umah dier...ko taw umah dier?"

"cket2 taw lar :D"

cik afeera pon segera mendial no tepon incik saiful iman...huhuhu...gile susah nk tepon dier....campak enpon ke tanah lar woi kalo ko tanak angkt tepon!!debik kang :-w

"ko kat ner??"

"umah r...xkn dlm klas kot....hahaha"

"wat per?"

"basuh motor...nape?"

"patot x angkt tepon"

"tepon dlm umah...sowi...."

"k xper...aku nk g umah ko ni...."

"wat per??aku xmndi lagik~"

"nk g minang ko r....cpat cket g mandi~!!hahaha"

"woit!aku lom abes stdy lagik...rilek r dl...jgn pinang lagi~"

"gile ko aku nk pinang ko....dh...ktorg otw neyh...cpat siap"

"saper lagi?"

"nnti cite laen...bye~"


so....pas g umah sepul.....kami bergegas ke taman rusa....errr gmbr tadek arh....sume gmbr ader kat sapiq n awexnyer~ huhuhu

ok.stop cite ni kat cni.....jiwa kacao lagik~!!kacao y sengaja d buat2....hahahaha...


rindu si dia
masih merindui
masih menanti
kepulanganmu akan ku sambut
dengan air mata kegembiraan~!!

Friday, April 24, 2009

dunia duet~!!



hohoho....smlm gaji masok lagi~!!
bestnyer kalo cani.....
ujong bulan jer...gaji masok.....

tp kalo dpt duet tanpa kerja.....msti lagi best kan~!!
hahahahahahaha....


oowwhhhh.....bulan lepas sy dpt gaji tertunggak utk 3 bulan......
sangat best lor kalo tetiap bulan dpt gaji tetunggak :p
tp tu xmgkn berlaku~
sbbnye.....kalo aku nk gaji tertunggak,bermakne aku xbleh dpt gaji slama 3 bulan lar~!!
aku nk makan haper kalo 3 bulan tadek gaji??!!
ko nk tanggung aku mkn x weyh??!
jom r tanggung aku makan free 3 bulan.....
bleh aku dpt gaji tetunggak :p

ok....ok....stop it...
bulan lepas wlwpon aku dpt gaji tetunggak.....
tp sume gaji2 tu da abes~!!
sy ulang lagi skali D.A.H. H.A.B.I.S~!!
gile boros aku blanje....
huhuhu....

nk taw aku bli aper sampai abes dlm skelip mate??
ni haaa.....tgk ni......



this phone for this person~!!



tu....tu...y lelaki tu......hehehe.....

n this one..........



is for him........



dah....pasni jgn nk ngengade mrajok nk enpon lagik~!!
huhu......

gaji bulan ni???
ermmmm.....br dpt smlm...arini da abes~!!
gaji bulan ni nk bli aper plak??

rahsiaaa......nnti kan kemunculan nyer :p


gmbr2 ni sume
aku ambk kat pakcik yahoo~!!
kecuali
gmbr2 manusia tu jer
aku ambk dlm laptop aku :p

Saturday, April 18, 2009

berakhirnya sebuah penantian~!!



aku x ingt either aku pnah cite ke x pasal mamat ni kat dlm blog aku....hehehehe.....sangat banyak cite pasal mamat....sampai cite pasal minah pon aku leh kire baper kali jerk~!!hahahaha...

whateva....biase lar tu.....xkn pompuan nk cite kesah pompuan kan~ hahahaha....ok stop ngarut2~!!

semalam aku ke pasar malam bersama adk2 dan ibuku....ececeh.....starting mcm nk wat cerpen lak~!!hahahaha....

ok...ok...serious~!!smlm aku g psr mlm ngan femili aku (y pompuan jerk...y lelaki kene tggl kat umah..hahaha....)

mase aku tgh dok jenjalan nk carik kasut baru (ehem...ehem...aku pakai kasut pasar malam...so what??!!), aku terserempak ngan my fren ms skolah rendah,kak de....

"kak de,mntak no tepon"
"kak de xbawak enpon lar ngah.."
"xper...bg jer no tepon k.de...nnti angh miskol"
"ambk no k.de jer ker??"
"erk!!saper lak neyh??"
"cube ko teka...saper aku.... :-" "
"rase cam knal....sapiq ea??"
"salah.....salah...."
"k.de,ni sapiq kan??"
"tanyer lar dier btol ker x??"
"weyh...btol kan??ckp jer lar...."
"hahaha...cube lar teka"
"dh kalo aku teka pon, ko tanak ngaku...same gak~"
"hahaha...btol lar tu :p aku lar shafiq...."
"uish....da 11 taon xjmpe....lame menyepi~"
"ko tu y xkontek aku~"

ceit~!!aku jugak y salah~!!huhuhu....so,mlm tu aku rase sgt hepi smpy xlalu nk makan......hehehehe.....biase lar jmpe mmbr da 11taon xjmpe....tp y xbrape nk best,aku agak kecewa sbb dier dh berpunya~ huhuhu.....sangat kecewa....aku da xleh nk kaco2 dier dh :( sedeyh....sedeyh.....xper lar...aku redha~ :) s long s aku tgk dier da hepi, aku pon hepi ^_^



awak y kat over da sea tu
cpat lar balik cni......

sy da xsabar nk jmpe awk ni....
da wendu sangat2~!!huhuhu

Friday, April 17, 2009

kau penipu~!!


hye semua.....kalian aper khabar??harap2 kalian di dalam keadaan sehat walafiat.....


hari ni ader spotchek besar2an d SMK LANCHANG.....banyak gak barang y d rampas....aku pon ader gak lar tolong tgk2kan aper y nk d rampas.....antara y d rampas - beg,cd,enpon,kasut,sluar jeans,baju baby-T,majalah,compact powder,cermin,alat mekap,n macam2 lagi lar....ader 1 beg tu....y ader dlm beg dier hanyalah baju,sandal,sluarnn alat mekap sahaja!!BUKU LANGSUNG TIDAK ADER!!

korg leh bayangkan x aper y derang wat dtg ke skolah kalo sebijik buku pon derang x bawak??kat skolah ni,mmg dh d tetapkan pelajar tidak boleh menyimpan buku d bawah meja....setiap petang,pekerja skolah akan chek....kalo ader buku,mereka akan ambk dan bagi kat ckgu2 keesokan harinya~!!


huhuhu....pas spotchek,aku masok klas mcm biasa....tingkatan 4....bile aku tgk muke sensorg tu....aku pon gerun~!!hahahaha....sume muke bengang....maklum ler masing2 sume kene rampas barang....hahahaha..kesian...kesian.....tp y aku xbrape suke,derang da taw barang2 tu sume d haram kan bawak ke skolah, tp derang bawak jugak......pastu,bile kene rampas,mule lar sumpah seranah ckgu2 sekelian alam~!!huhuhu.....sabor jerk lar aku ngan bbdk neyh :)

aku dengar lar derang dok ngate mcm2 kat ckgu2 ni.....ader sorg bdk ni,siap kutuk tuan pengetua lagi tu~!!pergghhhh....x agak2...padahal pengetua cuti dr hari rabu sampai hari ni...hahahaha...sabor jerk lar :p

tp y best nyer...ader bdk ckp "ckgu kat skolah ni sume nyer ntah pape....xbest langsung...kecuali ckgu fatma"

hukhuk....ckgu fatma baek kah???hahahaha....errrr aku taw tu sume nk bodek aku lar tu [-( "sori geng....bodek2 x layan ar [-x korg nk suh aku ambk balik brg2 korg tu kan :-" xkose aku weyh :-" kalo nk,suh mak ko y dtg...aku bkn femili korg...aku ckgu korg jerk~ lalalalalala"

tp ntah lar....tadek plak derang pujuk2 aku suh ambk barang2 derang tu....hiks.....mgkn derang nk ambk ati aku sbb smlm ader y wat aku sakit ati....huhuhu...xper...xper...mereka2 itu hanyalah pelajar y bermasalah...aku x kecik ati pon ngan korg...aku taw korg masih bdk2 :) masih mencari identiti sendiri :)


ok lar....gtg....eceli y kau penipu tu aku maksudkan kat org laen...bkn student aku ni....next week aku cite ek ;)

Thursday, April 16, 2009

15 april tarikhnya~!!



ok....eceli entri ni spatotnyer aku post smlm...tp smlm jadual aku penuh jadi,aku post lar arini.....
hehehehe.....special entry 4 them...harap2 kekal selamanya~ ameeeennnn......

eceli aku da hampir terlupe tarikh 15april y aku tggu2 slame ni....sumenyer semata2 sbb aku kebizian~!!ckgu sandaran bhs melayu pon kene bizi ker??!!huhuhu....ok xper....jom kite checkout kesah setaon y lalu~

MOHD FIRDAUS & SITI NUR AISHAH
6 april 2008......

si perempuan mencerita kan kesah2 perasaan jiwang jiwa dier kat aku....errr aku ingt nk tampal history cerita tu....tp ats sbb2 y xdpt d elakkan,jd aku xdpt penuhi hajatku itu~ maafkan saye yer kawan ^_^


7 april 2008.....

si lelaki plak beborak2 ngan aku...n aku pon korek r cket rahsia hati dan perasaan org ni.....(hahahaha....aku mmg suke nyebuk kesah cintan cintun org laen~ lalalalalala)

mase ni lar aku suggest kat si lelaki supaya propose pada 9 april (mase ni burfday aku...jd aku senang nk ingat :D) but then,si lelaki ader exam pada 10 april...jd,xkn nk kaco ari exam lak kot kan~ oh ya y ni aku tempek gak bukti ktorg borak2...lalalala.....



hehehehe....tu 1/4 daripada aper y ktorg diskas....errrr last2 derang choose tarikh 15 april.....btw...korg jgn gado2 yer...anggp lar stiap aper y dtg tu dugaan utk uol....mase ni lar kite leh ukur sejauh mane kesetiaan kite kepada pasangan kite.....jgn jd cam aku sudeyh~ hahahaha......


aku sentiasa mendoakan kebahagiaan korg...jd,jangan hampakan aku kawan~!! :)


SELAMAT ULANG TAHUN KEBAHAGIAAN KEPADA CIK AISHII DAN SENGET

Monday, April 13, 2009

alamak~!!

rajennyer aku lepak on9 arinih sampai x prasan jam dh kul 12.50......errrr eceli aku kene releif klas kul 12.30....leh x aku tuang klas???hehehehe.....x abes2 nk tuang klas....dr study sampai da keje....asek nk tuang jerk~ huhuhu....


owh saye sudah bowsan bekerja~!!sy mao sambung blaja~!!waaaaaa....tolon....tolon....


arini sy kene stay kat skolah sampai jam 5petang~!!huhuhu....errr bukan saye seorang....i mean sume guru di SMK Lanchang kene stay kat skolah sehingga jam 5 petang...kebulur lar aku arini....ni da stat lapar da ni


hahaha...aku da sampai umah~ balik kul 430 td...seb baek smpt aku nk tgk cite merah putih :p ekekekekek.....

k larh....nk prepare utk mlm ni plak....bubye :-h

Saturday, April 11, 2009

gediknya aku~!!



owwh....9 april br ni my darling kate dier deliver pizza utk aku dr jauh~!!huhu...so td aku da dpt pizzanyer...thanx darl......i'll choose all of it n da pizza on u rite??hahahahahaha....best...best....nnti aku nk g kL aku leh tuntut kan??lalalalalala.......

owh ya....smlm my sis g pasar malam......then,dier balik tu dier cite....ader student ckp aku GEDIK~!!

erk~!!gedik sangat kah aku??atau pelajar itu x taw aper y d maksudkan dgn gedik??!!huhuhu...tp aku anggp mende tu biase jerk....xkn ngan student pon aku nk kecik ati...btol x??hehehe...

errrr...tp y aku peliknye....aku xpnah kenal pon minah tu.....nk plak adk aku ckp minah tu bdk form 5.....aku mn ngajar form 5...huhu....klas releif pon aku xdpt klas derang...ermmmm....cemane minah tu leh kate aku gedix ek???confusing~

akk aku ckp..may b btol aku gedik kat skolah....akk ak kate lagi may b sbb aku terlalu rapat ngan ckgu2 lelaki berbanding ckgu perempuan~!!

owh no~!!plz ok....aku hanya berkawan rapat ngan ckgu2 perempuan...aku sngt segan nk bercakap ngan ckgu2 lelaki d skolah ini kecuali incik mokhzani...ekekekek....aku rapat ngan ko jerk musz.....sbb ngan ko jerk aku leh sembang2 gosip2~!!hahahaha

bile aku cakap cemtu....akk aku reply "may b derang tu minat kat musz...then,angh potong line derang"

huhuhu....kalo kate aku potong line,aku mnta maaf ler bebanyak....dlm ati aku ni stakat ni hanya ingin kan persahabatan....not more than frenship...hellow...hellow....g skolah nk mengajar n belajar...pehal lak cite rampasan2 potong2 line neyh~!!huuuuu.....still confusing~

Friday, April 10, 2009

jom holiday~!!



aku nk g bercuti....saper nk ikot??tp sendiri support ek~!!hahahaha....end of this month...aku rase cam nak larik diri kjap....otak aku ni rase cam dh sempit jerk~!!huhu....spatotnyer jadik ckgu,otak maken bekembang....tp otak aku rase mcm sempit cket lar....huhuhu...sabor jerk lar :(


eceli td ader kes lagik....tu y aku rase mcm aku lar ckgu y paling dahsyat n teruk~!!aku xtaw either aku ni sbnrnyer layak ke x nk jadik ckgu.....andai profesion perguruan ini destinasi aku....aku harap aku berjaya menjadi seorang guru y berwibawa dan profesional.....bimbinglah aku....didiklah aku~!!








oh.....saye mao pergi sume tempat2 itu~!!sy nk wat something y bleh wat sy hepi....errrr aper yerk :p



seroiusly.....
nak wat macam zmn2 stdy dl~!!
seriously...
nak smbg stdy~!!

Thursday, April 9, 2009

- -

hahahah....tetibe jerk rase cam nk bangge jap~!!nk ngengade cket bleh??aku nk upload gmbo aku arini :p pedulik aper aku kalo korg kate xleh~ lalalalala.....i'm da boss here :-w




tadaaaaa.....hahahaha....it's me....dlm bilik guru~!!huhu......adesss...tgk ader nasi beriani ni....rase cam lapar ler plak....tp nk makan makanan umi~!!huhu...mao pulang~!!mao pulang~!!cepat2 lar aku dpt lesen...leh bli kete baru~!!leh balik cepat2~!!xyah sesusah nk tggu org2 laen :(


**sebenarnyer xsabar nak balik umah sbb nak gayut ngan someone~!!xkan nk gayut dlm kawasan skolah kut~~ huhuhu

aku dh dewasa~!!



uwh....umur ku maken meningkat....aku da semaken tua....hukhuk....arini g skolah dengan prasaan y same jerk~ nothing change....tp aku agak tersipu2 gak lar bile majoriti student tegor aku ngan ayat "ckgu....cantik nyer ckgu arini~!!" hikhikhik....weyh korg.....cantek sgt ker aku arini???aku rase cam bese jerk....aku x ubah pape pon kat muke aku ni....smlm aku g mentakab utk bli enpon adk aku bkn g letak susuk~!!erk~!!aper kaetan??!!blasah jerk lar.... :p


ok....arini aku mmg agak hepi walaopon aku taw aku akan d marahi oleh abuyah tidak brape lame lagik~!!hahaha...knape aku kene marah??!!nnti aku ceritakan~!! :p


smlm pas balik dr skolah...aku ajak along g mentakab....nk amek spek baru aku...hehe...kopak duet aku bulan neyh~!!huhu...b4 dat,adk aku y f4 tu ader kat umah...dier gune enpon aku....so,aku mntk balik r~!!hahaha....pastu dier marah2 n mogok lapar sepanjang hari~!!huhu...dasat tu....aku xpnah tgk dier tanak makan....kire smlm tu 1st time lar dier tanak makan sepanjang hari....hehehe....then,kat mentakab tu aku decide nk bli enpon utk dier satu kononnya nk pujuk dier lar :p balik tu,aku bagi lar enpon tu kat dier...trus ilang muke marah dier tu~!!ampes tol adk aku sorg neyh...kopak duet aku kalo sume prangai cam dier~!!huhu......ok..kesah ni lar y aku takot ayh aku marah tu...sbb dier br f4,aku bli enpon utk dier....huhu...


oh ya....arini burfday aku :"> hehehe...pedulik aper aku korg nk kate aku menunjuk ke aper ke.....y penting aku hebohkan kat korg sume...."TODAY IS MY BURFDAY~!!"hahahaha....

mlm td tgh2 tdo,tetibe tersedar bunyik enpon :"> dpt msg.......

"happy besday yg ke-23" - pakwe UM

aku balas thanx 4 da wish....pas 2 3 msg tu,aku tertidor...huh!!sgt mengantok :(

xlame pastu...dengar lagik 2 msg masok.....(satu celcom...satu maxis)

owh...org y same wish kat aku.....ckgu noraziah errr dier kate aku dpt pizza....tp kan yang.....mms tu gmbr pizza ker gmbr kek ek?? :-?? eheheh.....darling....u org no 2 lar wish kat i :( u jd org 1st...tp mlm td u jadik org ke-2 :p eheheh.....pape pon....i tetap syg u lar darling....thanx a lot....siap wat entri utk aku lagik tu :"> segan aku weyh~!!heheheh.....


pastu aku tertidor lagik.....xsampai 10minit kendian...enpon aku bunyik lagik~!!huuuuu...cemane nk tdo kalo asek bunyik enpon jerk.....tp aku angkat gak lar....no y tidak d kenali tepon...huhu...uper2nyer cayangku yang tepon...heheheh...husband dier ingtkn dier arini burfday aku....thanx e sbb ingtkn dier...kalo ko xingtkan...kompem dier x ingt tu~!!hahahaha..


pas abes borak2 tu....letak tepon,tgk ader 1 msg.....

alaaaa....xreti ler plak nk lukis msg tu....msg tu dr siti nurbaya~!!my fren mase skolah...thanx dear 4 da wish ^_^

pastu tdo sampai x ingt bilik~!!hahahha....bangun2 pagi...tgk ader msg dr abuyah n yani......

msg abuyah ::

"wish u a happy n prosperous birth day.
may the All Mighty Allah bless u throught your life.
ameen...."

msg yani ::

"happy birthday!!"


hehehe...thanx all 4 da wish....errr eceli ader lagi y wish....tp xsmpt arh nk tulis bebanyak kat cni...korg pon msti da bowsan kan bace~!!huhu....

thanx gak kat korg2 y doakan aku dpt jodoh cepat2...heheheh....xsabar nak kawen neyh~!! :">


okeh....nak balik dh :) bubye sume....c ya~!!assalamualaikum~!!

Wednesday, April 8, 2009

aper yang ko nak buat kalaw..............

huh!!semalam mmg hari y merisaukan~!!aper x nyer...tetibe jerk aku xleh login cimbclicks aku~!!cube korg tgk print screen d bawah~!!



aper y korg paham dr gmbr d atas??korg paham x aper y aku cube nk tunjukkan??huhu....ok...imagine urself....hahahahaha....


sblom kes d atas terjadi, mlm tu aku xleh nk antar mms kat one of my fren....smpai mmbr aku tu cakap aku tpu dier~!!boleh korg bayangkan x??kredit aku da abes dkat rm5....tp 1 mms pon x delivered!!y peliknya bile aku send kat no aku sendiri,elok jerk mms tu delivered~!!errmmmm...confusing....memule aku send gune no maxis aku ke no celcom mmbr aku ni....bile da rm2.50 (5 mms) aku send,tetap juga x delivered, maka aku tukar no celcom plak...aku send pakai no celcom aku ke no celcom dier....pon tetap x delivered~!!masalahnya mms tu dh send....tp x delivered...kalo x sent,aku leh gak cool....tp bile dier show msg sent,maka otomatik kredit aku akan d potong...btol x???!!!

n perkara berterusan jadik sampai hampir rm5 abes....n aku dpt msg dr mmbr aku tu -->

"xper lar awk....sy dh xleh bersabar lagi dh...sy xsuke awk tpu sy....sy dh tanak kawan ngan awk lagi dh....slamat malam..assalamualaikum~!!"

bile dier da give up,aku pon give up gak lar~!!nape lar susah sgt dier nk pcaye yer??kalo aku bleh buktikan,akan ku buktikan~!!tp masalahnya dier dok jauh d Perak...cemane aku nk tunjukkan bukti yer :(


xper lar....kalo dier sndiri nk putuskan persahabatan y dh lame terjalin ni....nk wat cemane...xkan aku nk pakse dier kawan ngan aku lak kot.....aku leh paksa diri aku utk b'kawan ngan org....tp aku xleh paksa org laen utk berkawan ngan aku :(


kesah semalam lagik~!!

ptg smlm area kul 7.15 mlm....aku tepon 1111.....sesape y gune celcom taw lar tu no utk aper.....pengguna maxis mgkn xbrape taw ;)) hehehe.....tu no khidmat pelanggan celcom..maklum ler tepon free....aku pon rajen lar nk tepon tetiap ari...hahahaha.....

eceli aku nk bertanya pasal no aku y dh terminated tu......yer lar esok kan burfday aku :"> jadi aku nk taw lar kot2 bleh d hidupkan balik no aku tu.....n kalo berpeluang,mgkn aku bleh tepon 16 org lagik mcm taon lepas...hahahaha.....

tp dier kate.....no tu dier dh jual......n xdpt nk trace no tu d jual d mane :( so,aku pon men sembang2...men ngorat2...men tukar2 no tepon.....hahaha...tingat kesah zmn skolah dl :p men tukar2 no tepon......eceli aku mls nk borak lelame ngan mamat tu....pastu bleh plak dier n da geng gelak kan aku~ siot jerk~ aku pon aper lagik....layan kan ajer~!!!hahahaha...tp aku x save pon no tepon dier~ huhu.....


da lame xwat keje gile....
jom kengkawan...
teman aku wat keje gile.....
nak jadi gile sesame pon bleh~
ahaks

Monday, April 6, 2009

arini aku demam~!!

DEMAM.satu penyakit y sangat best~!!tp jadi xbest kalo kite demam + selsema + students bising dlm klas...uhuhuhu.....

huh!!tu kesah semalam....arini aku dh sehat....alhamdulillah...hehehehe....tp aku demam laen ler plak~!!


baru-baru ni aku terima satu emel....tajuk dier cemni --> "It's Your Birthday - Free Dessert Is On Us!"


soooo....nnti aku nk order pizza lar...tp femili aku xmakan pizza~!!huhu....



ok...y kedua...aku dapat msg dr CELCOM.....smlm dier antar gak...arini pon dier antar lagik...msg dier tulis cani ::

Selamat Hari Jadi!Nikmati 7 hari PERCUMA pggln/SMS ke no 8pax. Cuma jawab BDAY YA sblm tarikh lahir anda. Pastikan akaun anda aktif & 8pax telah diaktifkan.


huhu....taon lepas aku bleh tepon n sms PERCUMA seramai 16 org kawan.....tp taon ni 1 simkad aku dh terminated sbb aku lupe nk topup...hehe....y satu lagi plak kene ektifkan no U-PAX SAHAJA~!!d sebabkan kawan2 aku sumenye kaya2 n x gune U-PAX,jadi list 8pax aku kosong~!!so....sesape kat luar tu kalo rase2 nk suh aku ektifkan no dier....sila lar inform aku yer....insyaAllah aku akan ektifkan hanya dengan 1 syarat --> korg msti layan kalo aku sms @ tepon.....anytime anywhere~!!hahahaha...sanggup ker???hehe...geguraw jerk lar...kalo ko rase no ko no U-PAX, dan ko rase nak berkawan ngan aku,sila la bg aku no ko ek.....ahaks....leh tambah2 kawan :)



y ketiga......br kjap td aku dpt sms dr maxis plak......


Selamat Hari Jadi! Nikmati panggilan suara Maxis ke Maxis PERCUMA pada 09-04-09. Ganjaran Hotlink utk pelanggan setia kami. Caj biasa dikenakan utk servis lain.


owh.....sy sangat ramai kawan....tp sy xpasti sama ada kawan2 sy tu sudi terima panggilan aku @ x....so,sesape y rase bowsan n rase nk bercakap ngan aku,leh lar gtaw yer....ahaks.....



gile promote =)) org laen dpt msg ni diam jerk...aku siap tulis kat blog lagik tu =)) pedulik aper aku korg nk ckp aper....ni blog aku!!kehidupan ku!!sesape y xsuke boleh d persilakan tekan butang kaler merah kat ats tu yer :-w huh!!


kekadang aku perlukan someone
utk berkata2 dan berguraw senda....

serta bercuti.....

saper nk teman aku g bercuti??!!
hehehe....

Tuesday, March 31, 2009

warna-warni kehidupan~!!

aku tanak cite pape....aku nk upload gmbr jerk.....td kan aku xsmpt nk upload gmbo banyak2...ni aku ader mase cket....hehehehe...aku dh sampai umah,tetibe cam rajen lak nk on9 :p




tenet cam harem~!!malas arh aku nk upload dh~!!huhu :( tensen tensen~!!!!esok jerk lar aku upload ek :)

hari bahagiaKu~!!




ok.....nmpk x gmbr kat ats tu???heheheh....tu lambang UTM...lambang baru UTM ader kat album aku nnti....hehehe....eshii...jgn jeles naaaa aku dapat album lambang baru~!!hahahaha.....

ok...ok...msti ramai da xsabar2 nk tgk gmbr aku y cantek mase konvo tu kan~!!ehehehe....yer saye taw sy mmg cantek....tp ari konvo tu sy rase sy lar y tercantek d antare y cantek~!!hahahaha.....(kalo x puji sendiri,mmg kompem tadek org nk puji :p)

ok.....stop ngarut2 tu sume.....aku g UTM ari khamis....malam tu aku lepak2 kat pesta konvo ngan my frens~!!waaaa...sgt rindu ngan derang sume....tp aku x ambk gmbo r time kat sane....sbb time tu kamera aku xbawak....huhu.....sedih :(

ari jumaat.....raptai utk MAJLIS KONVOKESYEN aku~!!hehehehe....pas raptai aku g tmn u ngan kengkawan...g makan2 kat pizza n g bli enpon baru utk my dad.... :D a present for him.... :)


mlm tu my femili sampai...nothing happen sbb mlm tu mereka sgt penat n aku trus bawak mereka pergi rumah sewe kami~!!pagi sabtu tu aku g MTeST....tgh hari tu pas makan2,aku bawka my femili g raound2 taman u~!!mereka sangat hepi dan seronok.....pastu kami ke pesta konvo....lebih kurang jam 12 mlm kami pulang ke rumah sewe......

ok....kat bawah ni gmbr2 mereka2 adk bradik ku y mcm jakun g soping~!!hahaha...lupe plak aku nk snap gmbr derang tgh gile pilih barang kat black queen tu....dkat rm100 gak lar abes duet kat ctu....tu pon da dpt less 50% every item....huhuhu......

malas nak cite banyak....layan gambar2 kat bawah neyh~!!


my parents y dh kepenatan berjalan~!!hehehe


ok....ni gmbr seorang bapa mithali bersama 4 org anak perempuannya~!!


adk2 ku y agak gembira n terkejut jmpe chicky kat pesta konvo :p

??lupe lak aku nak ambk gmbr adk2 aku naek beca~!!huhuhu




ko agak adk aku pegang kat mane tu???hahahaha~!! (mase ambk gmbr ni,chicky tu terlompat2 mcm geli jerk =)))

tu jerk gmbr y ader dlm simpanan aku~!!huhuhu.... :(


apa???!!tadek gmbr aku??!!hahaha...ok...ok...tu gmbr b4 konvo...ni gmbr ari konvo tu plak~!!layanzz....korg pepandai sendiri lar ek pk aper perasaan aku time tu :p


ni gmbr aku ngan mmbr aku~!!


maaf~!!sy tidak memakai kain batik ok~!!hehehe



ni larh femili aku y dtg mase ari bahagia aku neyh~!! :)



ok...ni gmbr tpi dewan...mase memule kluar dewan....cube korg teka aku y mn 1??hahahaha


huhu...ni jer lar dl ek...banyak lagi y aku nk tunjukkan...tp da xsempat...nk balik dh ni....papai...hehehe....esok plak sambung yer :* ;))

MTeST~!!

huhu.....seperti y ku katekan,28hb br ni aku g MTeST.....soalan2 y d beri tadek lar susah sgt....n x plak aku katekan senang~!!tp setiap soalan tu boleh d katekan menguji tahap kecekapan n kepantasan otak ku berfikir....hehehe.....


eceli aku sendiri xtaw SMK Permas Jaya 2 tu kat mane....so,malam tu aku agak kelam kabut gak lar cari mmbr2 y taw kat mane skolah tu.....n alhamdulillah,md nur b salleh (senior kolej aku) willing utk tunjukkan jalan ke sana...hehehe....thanx md nur sbb sudi bangun awl pagi walaopon mlm tu ko tdo lambat~!!ni y aku sayang ko ni.....hahahaha......


sampai jer kat skolah tu,ayh aku tgglkan aku sensorg kat ctu....huhuhu...da lar xkenal org...pastu kene tgglkan plak...eceli my parents nk bawak md nur n awex dier g makan2....d sebabkan mase dh agak suntuk,aku d tgglkn utk seketika.....huhu....n waktu aku naek bilik ujian tu,aku terserempak ngan mmbr matrix aku....ex-student KMJ....memule sorg minah ni ajak aku naek bilik ujian tu...time kat ats tu lar minah ni tanyer aku "dulu awk matrik johor ker??" aku dgn slumbernyer jawab "a'a..knal ker??" hahhaha.....sengal x jwpn aku??bdk tu kate patot lar muke mcm femiliar jerk...huhu....time aku tgh dok borak2 ngan minah tu,lalu sorg lagi minah kat depan aku....memule aku xpasan....pastu dier pusing balik....tanyer aku "ko ni fatma kan??" hahahaha...sorg lagi kenal aku....mase ni aku mcm cam x cam jerk minah ni....upernyer dier jiran bilik aku mase kat matrix...ahaks....my agak2 best fren lar kat sane...heheh....ktorg 2 bilik ni mmg agak rapat....da lame x kontek dier...huhu.....alhamdulillah da ader geng.....


hehehe...pas abes jawab tu,ayh aku cite,mase tgh makan2 td md nur cerita cemane dier bleh taw skolah tu (eceli dier sendiri xtaw skolah tu ader kat mane....y dier taw sk permas jaya) huhu...upernyer mlm tu md nur tdo lmbt sbb search google pasal smk permas jaya 2.....ahaks...thanx a lot md nur....xtaw nk cakap cemane dh ats pengorbanan ko ni...hehehe....


alamak....loceng dh bunyik!!kene masok klas!!huhu...gtg...sat lagi aku cite pasal konvo aku plak ek....sabar yer yang :* nnti aku upload gmbo bebanyak~!!hehehe.....daaaaa.....

Wednesday, March 25, 2009

syukran ya Rabb~!!

alhamdulillah...peristiwa #1 n peristiwa #2 dh d terima keputusannya....debarannya sudah hilang sedikit...hehehe....


PERISTIWA #2

erk!!nape ckgu afeera tulis #2 dl....nape x tulis #1 dl....kan dlm matematik #2 pas #1....hehehe....ni sbb ckgu afeera dpt taw peristiwa #2 dl...pastu br taw peristiwa #1....sukati ckgu afeera lar nk tulis y mn2 dl pon :p

ok....ok.....pg2 td sy dtg ke skolah dengan semangat dan harapan y sgt tggi.....sy berharap ke2 peristiwa ni memberi jwpn y +ve arini....n alhamdulillah mase tgh klas komputer kul 7.30 hingga 8.50 pg td, sy telah mengonlinekan diri saye ni....ahaks....sy pon trus g wbst cimbclicks.com.....huhu...watper??!!sbb sy nk chek gaji saye lar....aper lagi...hahaha.....n sy sgt terkejut bile nmpk paparan skrin ni kat laptop kesayangan saye....hehehe....

alhamdulillah...gaji aku da masok.... :)


PERISTIWA #1

tentang panggilan MTeST aku tu.....erk!!aku??!!hahaha.....sowi kengkawan...eceli aku rase cam terlebih sopan lak gune perkataan saye tu :p yer!!saye taw saye sopan!!hahahaha...ok stop!!

td bukak fs komen dr cik aishii.....dier kate smlm mmbr dier dh chek pggln MTeST tu....n her fren dpt!!aku kempius gak dier tgk kat ner....sbb aku carik kat web tu mcm tadek jerk~!!huhu....last2 cik aishii bg aku url tmpt nk check tu....thanx cik aishii....i love u.....hehehe...n keputusan nya cani ::

TAHNIAH ! ANDA DIPANGGIL MENDUDUKI UJIAN MTeST!
MAKLUMAT UJIAN MTeST ADALAH SEPERTI BERIKUT :-


NOKP
: 860409465592

NAMA
: FATMA ARIFAH BINTI ABDUL HAMEED

KURSUS
: A111M0000P-MATEMATIK

PUSAT UJIAN
: J126- SEK. MEN. KEB. PERMAS JAYA 2

TARIKH UJIAN
: 28 MARCH 2009

MASA UJIAN
: 9.00 PAGI

seee???nmpk x keputusan dier tulis aper??hehehe...alhamdulillah....aku dh berjaya terpilih utk menduduki ujian ni......msti korg tertanye2 nape aku hepi sgt kan??!!1 of my reason is....aku blom konvo....n my result tidak lah se best org2 laen y apply ni...n ni 1st time aku apply.....smlm mmbr aku cite....ader mmbr dier isi dh 7 taon (setiap kali kuar borang) dier isi....tp x pernah d pggl utk MTeST~!!tu lar sbb utama aku terlalu risaw n aku hepi gile2~!!thanx a lot....i should fasting tomorrow~!!hehe....

n esok perjalanan ku akan bermule~!!doakan keselamatan aku yer kengkawan :) n x lupe jugak kat uol y dh doakan aku smlm...thanx a lot....aku xtaw nk balas cemane jasa2 korg tu....hehehe.....thanx~!!

Tuesday, March 24, 2009

pelbagai peristiwa.....

hehehe....dh xtaw nk tulis tajuk aper dh tu.....men tarah jerk type....hahahaha..ok....jom kite tgk aper y banyak sgt peristiwa tuuuuu.......da lame aku x menulis...ntah2 pembaca setia pon dh ilang (farifah.blogspot ader pembaca setiakah??hehehehe)



PERISTIWA #1

MTeST....sesape y pernah apply kpLi,taw lar aper itu MTeST....aku kan isi borang kpLi bulan lepas.....so,esok (rabu - 25 mac 2009) senarai nama y terpilih utk menduduki ujian MTeST ni akan d keluarkan....aku berharap sangat semoga aku terpilih utk turut serta menguji tahap kelajuan minda aku menjawab soalan2 y d beri dlm mase 30minit....aku btol2 teringin....aku btol2 nk dpt kan pengalaman menduduki MTeST....MTeST ni akan d adakan pada 28 mac 2009....ari sabtu.....lokasi MTeST y aku pilih - JOHOR BAHRU....nape JB??!!xjauh sgt ker ngan pahang??hehehe...teke lar sendiri nape aku pilih jB :p ok...jom tgk peristiwa ke dua plak......


PERISTIWA #2

GAJI.....huhu....ni bulan ke-3 aku keje sebagai seorang guru...esok 25hb....tarikh y d tunggu2 oleh setiap kakitangan kerajaan....hehehe...knape??!!sebab esok tarikh keluarnye gaji.....n aku harap gaji aku pon kluar ari esok...aku perlukan duit skrg ni.....walaopon my parents bg aku pinjam 2 riban....tp lagi best kalo dpt gune duet sendiri kan??ermmmm....i need this money seriously~!!!


PERISTIWA #3

CUTI....yeeehaaaa....ari khamis n jumaat ni aku bercuti....jom kawan2 kite pergi bercuti....ngehngehngeh......knape aku cuti??saje jer...nk rehatkan minda y tgh serabut ni~!!huhu....guru sandaran seperti aku ni mn ader cuti....tp smlm aku dh ckp ngan pengetua....n dier bg aku cuti....alasan aku sangat kukuh~!!kalo aku gtaw kat PM pon....kompem PM suh aku cuti gak...hahahahaha....korang2 kat luar tu....bleh ker wat alasan mcm aku ni utk cuti~!!lalalala.....aper alasan aku??!!rahsia~!!hahaha....kalo nk taw...kene lar bace sampai abes :p


PERISTIWA #4

MAULIDUR RASUL....ari jumaat ni sambutan maulidur rasul peringkat skolah aku.....td derang meeting utk sambutan maulidur rasul ni....tp aku x terlibat....nm aku pon tadek dlm list AJK...hehehe...kalo ader pon,aku xleh gak nk sumbangkan tenaga...sbb aku sedang berseronok dan bercuti...ahaks.....masih lagi cuti....knape aku cuti??!!jom tgk peristiwa # 5 kat bawah ni...hehehehe


PERISTIWA #5

MAJLIS KONVOKESYEN....yerp!!ari ahad ni 29 mac 2009...maka rasmi lah aku bergelar graduan...hahahaha....alhamdulillah aku dh berjaya!!thanx to all y sudi layan kerenah aku sepanjang aku bergelar student....specially to my bloved teachers n lecturers....aku bersyukur.....

disebabkan majlis konvo ni lar aku perlukan duit gaji aku.....utk support femili aku sepanjang 3 hari kami d sana......d sebabkan konvo ni gak aku ambk cuti selama 2 hari...khamis n jumaat....ari jumaat ader rehearsal convo..... :) n sebab konvo ni jugak aku xleh libatkan diri aku ngan xtvt sambutan maulidur rasul tu nanti.....sedih gak sebenarnyer xdpt juin xtvt tu....huhu....tp xper....peristiwa y menggembirakan aku sedang menanti ku d jB....oh ya d sebabkan convo aku 29 mac, aku terpaksa tukar pusat MTeST aku ke jB....hehehe....sume peristiwa ni berpunca dr majlis konvokesyen aku~!!n one more thing...kengkawan tolong doakan aku terpilih untuk MTeST nnti yer... ^_^ ok...tu jerk nk cite.....hehe....nk balik umah dh...nk kemas2 meja jap....pastu nk g solat dl kot....sementara tggu jiran tetangga ni siap wat keje dier :) nyesal plak xbalik ngan bbdk dpn umah td....huhu....xper lar....balik ngan pompuan lebih afdhal kan~!!!hahahahaha...k bubye...assalamualaikum (",)