Saturday, May 31, 2008

pilihan hati......

pagi tadi...aku terlewat bangun....uuuu...seb baek mamat tu kol...kalo x....kompem aku x sedar....ahaks :p
tp pas dier kol tu....bleh plak aku tetido smule [-(
tdo kali ni lar aku mimpikan sesuatu.....
mimpi ni membuatkan aku menggigil ketakutan......
sepanjang aku membasuh baju td...aku dok pk pasal mimpi ni....
aku pk nape aku mimpi camtu....
org kate kalo mimpi dkat2 nak cerah ni.....
tu mainan tdo jerk....
tp pe cer aku yg mimpi kan sesuatu yg berkaitan dgn alam slepas dunia ni???
takan tu pon menan setan gak kot.... :-s
ntah laaaaa.......


siap2 mndi..aku on ym....
niat d hati nk ym hafiz....nak tanyer pasal pilihan hati :D
tup tup dier tegur aku dl :))
ok...aku pon truskan niat aku nk betanyer..... :">


aku : weyh...nak tanyer ni.....
hafiz : apa??
aku : dalam al-quran ader x cite pasal pilihan dalam kehidupan?
hafiz : ada....surah asy-syams
aku : mekaseh....
hafiz : tgk lar btol ke x...aku pon x sure....
aku : orite bos :p
hafiz : apsal tetibe ko tanyer pasal ni?
aku : nk tulis dlm blog...pg td aku mimpi....blablabla....



hahaha....yg lelaen tu cite biase2 jerk....xyah r taip dlm ni ek :p
aku pon carik lar surah asy-syams kat QURAN IN MALAY
memule carik xjmpe....
ckp kat hafiz....."weyh....xjmpe ah..." abes jer ckp gtu...trus ternampak surah tu kat dlm web tu :">
surah Asy-Syams ayat 9-10
kite d lahirkan dalam keadaan suci murni...
seperti sehelai kain putih yang tidak ader sedikit pon kekotoran dan warna d atasnye...
kite sendiri lar yang mencorak dan mencalitkan jenis warna yg kite inginkan....
begitu juga dalam kehidupan kite....
dalam kehidupan ni hanya ader 2 pilihan......
yang pertama untuk menjadi org yang fasik.....dan yg kedua menjadi org yang taqwa....
yang fasik masuk neraka...yang bertaqwa masok syurga....
tidak ada pilihan d tengah2 antara fasik dan taqwa.....
tidak ade muslim yg biase2.....


errrr....maaf lah kalo kalian x faham aper yg aku tulis ni :D
msti kalian tertanya2 aper kaitan mimpi ngan pilihan2 ni kan???
eceli mimpi aku tu berkaitan ngan jalan yg aku pilih skrg ni....
n aku taw....jalan yg aku pilih ader sedikit masalah....
n aku perlu betul kan smule jalan aku yg bengkok ni....
smoge aku berjaya....


k lar.....stakat ni jer utk renungan bersama....
renung2 kan...dan selamat beramal ;)

Friday, May 30, 2008

tensen seyh~!!

aaarrrrghhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!
tensen....tensen.....tensen...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aku nak present aper ni woi x(
tadek mud ah nak wat keje.......!!!!
sume nyer salah x(
baran tol aku x(
ni lar masalahnyer bile mase blaja memaen...!!!!!
nak wat projek da xreti :-L

Wednesday, May 28, 2008

called from him.....again.....n again....

"assalamualaikum....what's u doing honey...."
"wa'alaikumsalam....nothing...lepak2 sambil bepikir jerk"
"nape ni....mcm ader prob jerk"
"eh tadek lar...mane ader pape....nk rilek pon xleh ker..."
"tadek lar....sy dgr sore awk pon sy da taw awk ni ade prob"
"ntah la awk....sy tgh besedih sbnrnyer.."
"sedih??nape???"
"sy rindukan dier...sy rindukan kwn2 sy....sy rs sunyi skrg"
"syg...awk kan ader sy....wat pe nk rindu kat dier tu"
"ntah la awk....awk ngan dier x same...awk laen...dier laen..."
"awk btol2 sygkan dier ker?"
"ntah la....sy pon xtaw...tp sy rindukan dier....sangat2 rindu..."
"kalaw rindu maknenyer syg lagi lar tu.."
"may b"
"sabar lar awk...jgn pk kan sgt....sy pcaye awk akn jmpe ngan org yg lebih baek dr dier...yg boleh jage n hargai awk..."
"thanx...arap2 pon camtu lar....sy xsuke prasaan sy skrg ni...."
"yerp....sy taw itu...sy kenal awk...tp sjak akhir2 ni...awk banyak brubah...kdg2 sy pon xsuke awk cani"
"nk wat cemane....ni lar saye skrg..."
"mulai skrg sy nk awk hepi jerk...sy tanak awk sdh2...awk kan ader sy....ur super hero....muahahahaa...."
"ampess...."
"btol per...."
"x....xbtol...hahahaha...."
"tgk tu...boleh pon gelak...ni yg sy tmbh syg ni...."
"ececeh.....yo lar tu...thanx awk..."
"erm...no hal....k lar awk...sy nk g mndi...mlm ni sy kol lagi yer...."
"orite...thanx a lot..."
"senyum2 slalu k....."



hampir tetiap mlm awk tepon....sori awk.....sy xleh trime awk....sy boleh jd kwn awk je....dlm ati sy ader org laen....walaopon sy taw sy tadek dlm ati dier.....thanx sbb awk salu bg sy hepi....awk salu ader tiap kali sy perlukan teman bebual.....penah hampir setaon awk menghilang kan diri....smate2 sbb sy xleh trime awk lbh dr seorg kwn....tp pcaye la....sy hepi bekawan ngan awk....n sy tanak kalo sy trime awk lbh dr seorg kwn,nnti kite akan renggang.....sy sygkan hubungan kite skrg.....n sy sygkan org dlm ati sy :"> sy taw awk taw siapa org itu kn....walaopon awk xpenah tgk dier....even gmbr pon sy xpenah tunjuk....


sy salu sepahkan pikiran awk ngan prob2 sy......tp awk x kesah pon....awk kate....yg penting sy hepi....awk ni dh mcm tong smph sy dh...hahaha....thanx again....sori smlm xdpt borak lame2 ngan awk....sy xsehat...mlm ni pon sakit lagi...tp sy kene kuat.. :) thanx sbb kol ptg td....len kali kalo nk kol msg r dl....segan ah ckp time sore serak2 kladi....hahahaha....


papepon...mekaseh bebanyak...hanya itu yg mampu ku ucapkan.....thanx kerana memahami diri ini.....

Tuesday, May 27, 2008

malas~!!

kemalasan menguasai diri aku~!!
ingt arini leh ah g detim....
tp xjadi lak :(
ampes tol :-w
mlm td ye ye jer tepon ckp nk jmpe ptg ni :-w
last2 dier g men boling lak b-(
sabo jerk lar :-j


eh lari tajuk :))
xjadi detim....ingt nak apdet ini blog....
mo letak xtvt2 terkini.... :))
tp cable usb lak tetinggal... #-o
lupe nak bawak td.....
so x jadi ah mo letak gmbr2 xtvt terkini :p
tggu ah time rajen aku sampai nnti ek =))


k ah....len kali aku letak gmbo xtvt2 terkini aku :D
skali ngan kasut yg baru bli tu =))
da jnji ngan kinawa nak aplod kat cni....
tp tahap kemalasan tu maseh menguasai diri ini...
muahahahaha.....


smlm kuar lab kul 6ptg...
tp sampai bilik kul 930 malam....
gile jauh perjalanan aku =))
sampai jer...on9 kjap....pastu trus tdo :p
tgh tdo ader org tepon.... :-j
da 2 ari xtdo....ingt mlm td nk tdo awl....tp xeh gak :))
layan kan aje :-j




k lar.....sambung len kali plak :-h :-h :-h

Friday, May 23, 2008

salam rindu....~!!!

salam kerinduan utk seseorang ituw......
hukhukhuk....tetibe ras cam nak wendu kat c dia....
lagu kat bawah ni cam best jerk.....


aku bangun solat isya' smlm aku dgr noni bukak lagu ni....
bile aku dengar lagu ni,aku tingat kat seseorang itu....
xkesah lar dier ingt kat aku ke x....
yg penting aku ingt kat dier....
n aku nak tujukan lagu ni khas utk dier...... :)


smoge dier bebahagia n hepi always ;)
lantak ah korg nak kate aper pon....
nak kate aku ni gile ker.... nak kate aku ni prasan ker....
nak kate aku ni tekejar2 ker....
dulik aper aku.....
yang penting prasaan aku skrg ni....
aku nak jage rase ati aku senirik....
muahahahaha.....
so.....slamat menjamu slera~!!!




video

tdo tdo tdo~!!!

smlm ari utk tdo~!!
dr pagi aku dok tdo jerk....
mlm gayut sampai kul 415 :))
pas subuh tdo sampai kul 8 :-ss


sampai lab.....dok lepak2 dpan tenet kjap....
pas makan tdo lagik~!!
dari kul 1 sampai 230 :-ss
tdo sambil duduk :-j


pastu g suraw.....nk solat....
org laen solat....aku tdo :-ss
kul 3 br bangun solat :(


ptg tu balik kolej....
sampai kul 630 tdo lagik :-ss
tgh2 tdo ader org kol :">
borak2 kjap....sambung tdo :-ss
sdar2 kul 840mlm #-o
tgk rumet tgh solat isya' :-ss
pastu tgk enset...ader miskol :">


letak enset.....sambung tdo :-ss
sdar2 kul 1123 :-s
tgk enset lagik......ader miskol lagik :">
tdo mati ker sampai bunyik enset tepi tinge pon xsdar :-ss
bangun solat.....sambung tdo :-s


tgh2 tdo....ader org kol #-o
borak2 40minit....sambung tdo :">
pastu kul 2 tepon lagik :-w
ramainyer kaco aku tdo smlm :((
aku angkt....ckp "aku tgh tdo...jgn kaco....nnti kene jual"
muahahahaha...sangat kijam >:)


pastu aku tdo dengan lenanya sampai kul 615 pg td :">
lame x aku tdo :-ss
preparation mental [bukan menteil] utk presentation arini :)) =))

Wednesday, May 21, 2008

salman johari~!! :">

hueh...hueh...hueh....
tgk tajuk cite cambest jerk kan >:)
muahahahaa...

pas subuh pagi td aku tetido lagi :(
niat d hati tamo tdo.....
sebab kalo tdo kompem bangun lambat lagi :(
macam smlm tdo kul 730pg bgn kul 910 pg :(
seb baek umi tepon...kalo x,kompem x g lab :-ss

erkkk.....terlebey suda :-s

sambung cite arini l-)
orite....pg td pas subuh aku tetido gak sbb ngantok sangat :(
sdar2 da kul 810 :-ss
mampos ah....bas last pg ni kul 825....agak2 smpt ke x ek :-s


aku g mndi besiap ala kadar jerk (slame ni pon mmg besiap ala kadar :p)
kul 820 aku da ader kat bus stop...
cket punyer lame aku tggu bas.....
tp bas tadek x( hangin tol aku time tuh x(
kul 850 kol teksi.....


kul 9pagi sampai fakulti....
same2 sampai ngan encik salman....<--- lect tersayang :D en salman : haaa....fatma da kul baper da ni....kamu ni asek dtg lmbt jer nape ni...

aku : alaaa cik...blom kul 9 lagi kan....encik pon br sampai...muahahaha....

en salman : amboi...amboi....nk same kan ngan saye lak...kan awk kene dtg kul 8 pagi...

aku : kul 8???eh bkn kul 9 ker encik??hahahaa....bebudak laen ramai jerk yg dtg kul 930...lalalala

encik salman : eish...kamu nih....ader jer jawapan yer...



muahahahaha...camtu ah aku ngan lect aku yg sorg tu...tu br cket....muahahaha...noni kat sblh geleng kpale jerk tgk klaku aku =))

pastu aku heret tgn noni blari2 nak masok lif...... [kebetulan lif br sampai ground floor]


aku : noni cpat noni....cpat....kite tgglkan en salman...aku tamo naek lif ngan dier...hahaha


tetibe jer aku dgr sore en salman : awk...tggu saye lar....awk ni saje jer taw....tggu sy..saye pon nak naek jugak lif tu....saye mls nk tggu lar....tggu lar kjap....

aku : hahaha..tadek...tadek...saye tanak naek lif ngan encik..saye nak tutup....bubye encik salman....hahahahaha


pastu ntah cemane ader lak sorg mamat ni nak naek lif gak #-o sengaje jer x bg aku naek dl [-( b-(


en salman : hahaha...padan muke awk x dpt tgglkan saye....awk mmg taw...jahat...~!!

aku : erk...mane ader encik...lif ni yg tetutup senirik...saye xtekan pape pon =))

en salman : btw....nape awk lmbt ni?

aku : encik nmpk kan td ktorg naek teksi?ssh lar encik nak dpt teksi pepagi ni :( eceli ktorg nk tggu bas....tp bas tadek...hampagas wiragas punyer bas b-(

en salman : yer ker...olololo...siannyer awk...tu lar....awk tu tanak cari pakwe...cpat lar cket cari pbf...leh mntk tlg dier antarkan g fakulti...

aku : alaaa...encik tu lar tanak jadi bf saye....esok en dtg amek saye kat kolej ea ;;)

en salman : esok ea....ok boleh...boleh....esok saye g ambk awk ea....pastu awk byr kat saye rm9....muahahahaa...

aku : ceit....makan duet student b-( da lar ktorg xdpt pinjaman neh...ktorg miskin ni encik...hiks...

en salman : elee....yer lar tu....ingt saye pecaye ker :p

aku : xcaye sudah...buwekkkkk :p k lar encik....daaaa ktorg masok dl ek.....assalamualaikum



muahahahaha....aku wat keje gile ah arini....hiks....


area kul 1130 tu letrik lak tadek...aper lagi....ktorg pon amek kesempatan ah lepak kat luar =))
kalo dok dlm lab lelame nnti xleh kuar :-ss
sbb pintu tu kalo nk kuar swap kad :D setengah jam pas blekout,mesin tu pon blekout #-o

pastu ktorg makan nasi lemak kat lobi department =))
skali en salman lalu daaaaa #-o
potong stim tol ah encik salman nih b-(


en salman : ewah ewah awk semua ni.....bekelah kat cni yer...makan nasi lemak lak tu....xajak saye....ni sistem da siap ke blom ni...dok besantai kat dpan tv nih....cpat cket mkn tu....g sambung wat sistem lak pasni...

pergh....gile laju dier dtg sound ktorg makan =)) aku debik kang b-( xsmpt ktorg balas,dier da sambung....


en salman : eceh....ader gaye bapak tiri x?pastu bapak tiri tu kene sambar petir...muaahahahaha....


ceh..bangan lebih ah encik nih b-( [aku bekate2 dlm ati =))]


erm.....tu jerk ah aku nak cite pasal encik salman.....hiks....
walaopon aku suke gado ngan encik salman....tp encik salman sangat baek :x aku salu buli dier nak print kat printer lect =))
ktorg salu ngumpat dier dlm lab [arap2 tadek cctv dlm lab tu :-ss]

arini spanjang 1 ari aku dok lab [dr kul 9pagi sampai 6ptang] aku dok edit fenster ngan blog jerk....huuuuu...
thanx tu baby lebah (babybee) sbb tulon saye wat theme ini....saye sangat sukekan nyer...walaopon sy yg siapkan layout ini...muahahaha....permulaan jerk saye xreti nak wat....hiks....yg coding2 tu da expert =)) =))


ini lah hasil my blog :-" slamat manjamu slera yer kawan2 ;;) tp tadek ah menu istimewa kat cni =))

Tuesday, May 20, 2008

semalam yg membahagiakan~!!

"hello....pira kat ner ni?"
"kat bilik....nape?"
"on ym jap...cpat cket...abg tggu"
"orite boss...."


klik.....trus letak tepon....ampes tol abg aku nih... :-w xsmpt nk bg salam da letak tepon [-( perbualan kat ym...............


abg : feera nk ikot x?cpat cket reply....
aku : kenduri ker??nak nak nak.... :">
abg : orite...kalo nk ikot cpat cket besiap...abg g amek skrg....tp abg malas masok....tggu kat guard ek


gilo apo abg aku nih suh g tggu kat guard :-w guard dpan lak tu #-o setengah jam jalan kaki br sampai :-w sempat bepeluh n badan bebau dl br sampai gate dpan tu :-s


aku : alaaaa.....abg masok ah....gile pira nak g gate tu jalan kaki tgh2 panas nih :-w kang abeh busuk [-(
abg : alaaa...kalo masok kene tggl ic....abg malas nak tgglkan ic lor....dh tu nk tggu kat mane snang?
aku : gate blakang ah...yg dkat ngan mekdi tu...
abg : orite...nnti abg amek ctu jerk ah...cpat cket besiap...abg nk kuar umah dh ni... :-w


pergh....gile ah.....da kul 1130 br nk ajak aku g kenduri :-w seb baek mndi awl pg td #:-s kalo ikotkan ati,tamo g....tp kalo x g nnti nak makan aper...muahahaha.....2 ari cafe tutup...so lantak ah....blasah jer baju mane yg sempat sarong....hiks....

sampai kat kenduri tu....kenduri da nak abeh :( geng kL ramai yg da nak balik :( xsmpt nk jmpe borak lame2 :( xper lar.....at least dpt gak jmpe meke2 tu sume :x da lame x jmpe meke2 ni :x da 2 bulan lebih :-s


ni gmbr pengantin tu.......


sowi.....gmbr aku ngan pengantin ader kat kamera laen....so aku cuik gmbr ni dr vf kak wisah...muahahaha....sowi kak l-) =))

aku sangat suke tgk baju pengantin pompuan itu.... :x unik :x nnti baju kawen aku nk wat camtu gak ah....muahahaha.....
pastu lepak kat singgah selalu kat danga bay :x




kat cni aku makan nasi goreng singgah selalu...best gak...nasi goreng biase....tp spesel cket ah....aku suke nasi nya :x tp tadek ah gmbr nasi itu :-s sbb dlm gelap..xnmpk nak amek gmbr =)) muahahaha.....

ni gmbr sementare tggu nasi guring ku tibe 8->


dari singgah selalu...kami ke leisure mall....time tu sudah jam 9mlm bah....g leisure mall mo maen boling \:d/ yeeeehaaa.....tp aku xmen pon...muahahaha....tadek sen ah mo men =)) tgk2 sajek meke2 ni men ;))

ni gmbr2 mase kat boling tu :D

ramai x kawan2 saye 8-> ni br 1/1000 drpd kawan2 saye :">

gemoknyer aku :-ss
kene kuwus cecepat neh :-ss
gmbr ni xleh tunjuk bebesar....bahaye =))


mlm td aku balik utm kul 2 pagi :-s
da lame x hang out lelame camtu.....
da lepas gian nk hang out lelame kat luar :">
seb baek ader my big bro :x
errrr....gmbr my big bro tadek ah :))
malas nak aplod kat cni =))
kalo nk kenal dier....g carik ah kat tmpt laen =))
lalalalala....atiku bahagia :x

Monday, May 19, 2008

hidup adalah amanah~!!

"Sesungguhnya Allah menyuruh kamu menunaikan/melaksanakan amanah (pertanggungjawapan) terhadap org2 yang memberikan amanah itu.Dan apabila kamu menghukum antara manusia, lakukan dengan adil.Sesungguhnya Allah memberi pelajaran yang amat baik kepadamu.Sesungguhnya Allah Maha Mendengar lagi Maha Melihat."
(surah an-Nisa)

itulah d antara ayt yg ada dlm kitab suci kita...kita ni khalifah d muka bumi....sebagai seorg khalifah,kite d tugaskan menjaga dan mentadbir dunia ni dgn kebijaksanaan yg telah d kurniakan..... :)

erm.....jika d pandang pada kehidupan seharian ku.....layak kah aku ni d gelar khalifah??layakkah aku ni memegang sesuatu amanah??amanah apakah yg telah dan pernah aku pegang???
kalo nak d senaraikan amanah2 yg pernah aku pegang....rasenyer tgh mlm ni blom tentu aku abeh taip lagi..... :)
bkn amanah tu yg aku nak persoal kan skarang.....
persoalannyer.....pernahkah aku menjaga amanah itu dengan sebaek2nyer?pernahkah aku mengkhianati amanah yg d pertanggunjawapkan kepada diriku ini???
sebagai seorg pelajar.....ibu bapaku mengkehendak kan aku menunaikan amanah yg satu ini....iaitu belajar~!!
yer....semua ibu bapa nak tgk ank2 mereka berjaya kan...??mane ader ibubapa yg sanggup tgk anak mereka kecewa....yg sanggup tgk ank mereka gagal....ader ker??? [kalo ader.....gtaw aku ek :p]
ok....mase aku kecik2 dl [zmn2 skolah] alhamdulillah aku tunaikan semua kehendak mak ayh aku....aku berjaya...sampai aku terpilih masok program matrikulasi....
masok matrikulasi aku dh berjinak2 ngan dunia internet.....dunia chatting.... [my dad xsuke aku bechatting eceli]
dr ctu aku da mule brani nak jalinkan hubungan ngan sorg dak laki yg aku kenal dlm alam maya ni....walaupon br beberapa bulan kenal.....da brani trime cinta dier....n from that,result aku makin truk.....jauh dr femili membuat kan aku brani koling2 ngan bdk tu.....msg2 sampai lewat malam....duet yg spatotnyer aku gunekan utk blajar [bdk matrik dpt rm1000 1 sem], aku gunakan utk kol bdk tu....
result aku menurun ketika aku berpacaran :( my dad marah....sbb aku telah kecewa kan harapan mereka....[my mom xkesah kalo aku nak berpacaran....tp ader syarat...huhuhu...syaratnyer aku kene kapel ngan jiran mrangkap bakal menantu dier jerk :D ]tp alhamdulillah aku berjaya terpilih masok ke UTM Skudai....
bile makin jauh dr femili....perangai makin liar.....suke berkeliaran kat luar sampai ul 2 3 pagi....
ni pon tanpa pengetahuan mak ayh aku....
n aku rase banyak lagi yg aku penah wat [tidak menjaga amanah yg telah dipertanggungjawapkan]
kdg2 aku terpikir.....knape aku sanggup pegang jawatan dlm persatuan....sanggup pikul amanah n aku jalankan amanah2 itu dengan jayanye....tp amanah yg 1 itu....aku xmampu nak lakukan.... :(
amanah utk meraih segulung ijazah....mak ayh aku da antar aku sejauh ni.....sanggup berenggang ngan aku....sanggup masokkan sejumlah wang ketika aku memerlukan.....knape aku x sanggup korbankan sedikit keseronokan duniawi aku utk kebahagiaan semua pihak???
ntah lah.....sumenyer bergantung pada diri sendiri.....kalo diri sendiri xnak....cemane mende tu nak terjadi.... :)
fikir2 kan....dan slamat beramal ;)
***entri aper yg aku tulis kali ni :-s ntah lar....jiwa tgh kacau bilau :-s

Friday, May 16, 2008

wak lu~!!

muahahahahaha....wa baru sajak lepas tonton itu drama besiri impak maksima....
tp blom abeh lor.... :(
jap lagi nak sambung nonton lagi....
muahahahaha.....
walopon bahase am tu agak kekasaran cket [utk org2 cam wa lar =)) ]
tp wa minat beb sama ini ceritera :x
eceli wa minat part derang drift jerk =))
part cintan cintun tu wat cepat2kan...
muahahahahahaha....
kdg2 bagus gak cite ni.....
menunjukkan sipat tanggungjawab adk bradik :d
akak jage adik pompuan....
abg jage adk laki.....
tp kalo melampau sangat teguran tu......x elok lar jugek :-j
so pape pon....kalo lu org mo jd tanggungjawab sama mcm abg jo,kak nita,n kak farah......
wa nasehat kan jangan lar lu org jadi cam abg zul....
wahahahaha.....sbb abg zul tu hipokrit lor :p
wa tarak suka sama itu hipokritus :
muahahahahahaha
last but not least....b urself :p
**eceli wa xtaw nak tulis aper....tp wa mo apdet jugak~!!
muahahahahahaha =))

Thursday, May 15, 2008

d mane mood aku menyorok neh~!!

huh...gile...gile...gile....gile aku cani~!!
da 2 ari aku x apdet sistem aku~!!
ni da masok mggu ke-2...
mggu ke-7 nnti kene present full system~!!
adesss...cemane ni~!!
mood aku tadek :((
bile mo mekap wa punya sistem ni woi~!!
org laen punyer sistem sudah agak mnarik~!!
aku punyer cam hampeh jerk :((


weyh menteil~!!tolong aku mekapkan sitem aku ni~!!ko kan terer n becite rase tggi~!!!muahahahhaha....



aku mau konvo sama kawan2.... :((

Tuesday, May 13, 2008

kegembiraan d tgh malam~!!

yeeehaaa....~!!aku hepi malam ni \:d/
jam 2230 td beskal baru ku sampai d kolej \:d/
ptg td g survey beskal....mlm ni trus dpt :))
muahahahahha....murah saja ;) beskal seken hand :p 120 sajak :-"
xdapat amek gmbr lagik....sbb tgh malam.... =))
malam2 mane nmpk beskal....
ntah bile lar aku leh amek gmbr beskal tu :(
sbb malam2 jer baru aku dpt tgk wajah beskal kesayangan ku itu :(
siang2 aku kat lab :( wat keje :( dr pagi sampai lewat ptg :((
balik jer fenin pale :((
pas kul 10 mlm br leh men beskal :(

eceli aku x pandai pon kayuh beskal :">
bli tu pon sbb mau blaja :p
tokey balak pon lingkup kalo ari2 9hengget abeh kat teksi :p
uuuuu.....so aku amek inisiatif bli beskal =))
td noni ajar bawak beskal :x
drpd takot nak bawak (walaopon noni pegang :P )
sampai lar aku yakin bawak (noni still pegang blakang =)) )
alhamdulillah noni bersabar ngan pangai aku yg tadek keyakinan diri ni :">
kengkawan doakan aku leh bawak beskal ngan jayanyer yer pas ni :">
nak buktikan kat umi n abyh....aku pon reti bawak beskal r :-" (adk bradk aku,aku sorg jerk takot nak kayuh beskal :( )


k lar....len kali aku try aplod gmbr beskal tersayang ku itew ek :>

oit salise....aku da ader beskal r :-"


lalalalalallalala~!!

Thursday, May 8, 2008

7 perkare~!!

uuuu....wat kali ke-2 nya aku d tag oleh cik salise a.k.a aida sengal =))
orite...moh kite mulekan.... :P

7 FaCtS oN aFeeRa...
1. aNaK ke-2 yanG deGiL... =p
2. sensitip gile babas~!! ;))
3. da 3 bulan rase LoNeLy~!!
4. tgh berusaha menghabiskan pengajian sblom dis juLy~!! (pray 4 me guys (^_^))
5. prefer sPeAk iN maLay thaN eNgLish~!! (so sesape nak borak ngan aku..borak dlm bM k...bI aku x tggi lor... =p )
6. easily t0 faLL in LoV3
7. suKe banJe oRang (tp terhad time aku tensi jerk lew =p time x tensi mampos aku tanak banje k0rG2 sume neh...hahahaha)

7 things that frightened aFeeRa...
1. wonder either can convo dis august @ not
2. mY Lif3
3. kaNtoi ngaN my paRenTs 'bout mY sEcreT =p
4. can't continue mY stdY n Lif3~!!
5. gloom sickness =p
6. LapTop baru ni MakaN mEgi Lagi~!!
7. dumbed again n again n again :(

7 Songs for the meantime
1. Lagu Kedamaian - Brothers
2. sLamAt BerjuaNg - Brothers
3. TeMan SeJaTi - Brothers [really like dis song....tuju khas 2 all my fwen :) ]
4. EpiLog SeoRang Hamba - Brothers lagik~!!
5. TerusKan PerjuanGan - Brothers~!!
6. UnTukMu TemaN - Brothers
7. ZinniraH - uNiC

7 phrases which aFeeRa always said
1. weyh
2. hukhukhuk
3. good boy~!! <-- utk adikKu yg terchenta ;))
4. senGaL~!!
5. yeehaaaa~!!
6. standard charted
7. gaLakSi BiMaSaKti [ganti perkataan utK Gedix]

7 valuables things for aFeeRa
1. op kos ler my parents ^_^
2. my siBLinGs [aLong..aLanG..Meq NoR..abg teh...abg chik...abg ndak...deq qimie...really misz uol]
3. mY LaPiToPi...
4. FrEnShiP
5. mY w0rDs
6. KepErcaYaaN n KejUjUrAn
7. mY LiF3~!!

7 first times in aFeeRa
1. first time masok U taon 2005 :P
2. first time couple time matrix~!! [sampai skrg xpenah jmpe face2face...tp sampai skrg gak xleh lupekan dier :( ]
3. first time masok wayang 15 sepT 2007 jam 9 mlm
4. first time doing something that i shouldn't do [pengujong bulan 6 2007]
5. first time maen boling [bulan 6 2007]
6. first time kuar ngan some1 sampai kul 4 pagi~!! [22 august 2007]
7. first time tulis tag dr salise [walaopon da 2 kali salise tag aku...hahahaha]

7 Lucky Persons [for i pass this tag around :P ]
1. kiNawa [really misz her...da lame x jmpe my sis sorg ni :( ]
2. meNteiL [nak tag menteil gak...dier kate tamo men tag dh...lantak ah...lalalala]
3. kak iCha [btol2 kagum dgn ketabahan dier ni... (",)]
4. kakak chem [tetibe tingat 1 kesah...hahaha]
5. kekaseh kawanKu a.k.a hanis [hahaha...da lame x jmpe uol weyh]
6. iLL [kembar name aku :P]
7. hapipi [encik hapipi yg suh aku letak jerit menjerit tu...hahahaha]

terjawab sudah.... :-"